СВАДБАТА НА ФИГАРО

Продукција: НУ Македонски народен театар – Скопје

Автор: Пјер - Огистен Карон де БОМАPШЕ

Режија: Леван ЦУЛАДЗЕ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 01.06.2012

Преведувач на текст: Коле АНГЕЛОВСКИ
Помошник режисер: Андреј ЦВЕТАНОВСКИ
Сценографија: Валентин СВЕТОЗАРЕВ
Костимографија: Модна куќа “КОКЕВ & КАДРИУ“
Избор на музика: Леван ЦУЛАДЗЕ
Преведувач: Марија СМИРНОВА
Извршен продуцент: Симона УГРИНОВСКА


Играат:
Грофот: Нино ЛЕВИ
Грофицата: Николина КУЈАЧА
Фигаро: Сашко КОЦЕВ
Сузана: Сашка ДИМИТРОВСКА
Керубин: Славиша КАЈЕВСКИ
Фанчета: Драгана КОСТАДИНОВСКА
Дон Бартоло: Томе ВИТАНОВ
Марчелина: Марија НОВАК
Дон Гусман: Кирил ПОП ХРИСТОВ


Инспициент: Никола КИМОВСКИ
Суфлер: Зорица БЛАГОЕВСКА
Лектор: Цветанка НЕДАНОВСКА
Мајстор на светло: Дарко МЛАДЕНОВСКИ, Илија ТАРЧУГОВСКИ, Среќко КАРАЏОВСКИ, Горјан ТЕМЕЛКОВСКИ
Тон мајстор: Александар ПЕТРОВСКИ