СУПЕРНОВА

Продукција: Драмски театар - Скопје

Автор: Лори АНДЕРСЕН

Режија: Златко СЛАВЕНСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 11.06.2008

Сценографија: Златко СЛАВЕНСКИ и Тихомир СПИРОВСКИ
Костимографија: Тихомир СПИРОВСКИ
Режија на видео и идеја: Златко СЛАВЕНСКИ
Видео изработка и видео продукција: Милчо УЗУНОВ (3D Project Studio)
Избор на музика: Златко СЛАВЕНСКИ


Играат:
Војникот: Рубенс МУРАТОВСКИ
Музичарката: Билјана ДРАГИЧЕВИЌ – ПРОЈКОВСКА
Научникот: Васил ЗАФИРЧЕВ
Космонаутот: Зоран ЉУТКОВ
Пливачката: Даниела СТОЈКОВСКА
Чиновникот: Роберт ВЕЉАНОВСКИ


Инспициент: Жарко НАМИЧЕВ
Суфлер: Даница ИЛИЕВА
Светло-мајстор: Киро СТАВРЕВСКИ
Тон-мајстор: Димитар ИЛИОСКИ