СТРАНЦИ

Продукција: НУ Драмски театар – Скопје

Автор: Паоло ГЕНОВЕЗЕ

Режија: Нела ВИТОШЕВИЌ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 14.06.2019

Драматург: Викторија Рангелова – Петровкса
Сценограф: Костантин Трпеноски
Костимограф: Роза Трајческа – Ристовска
Композитор: Огнен Анастасовски
Асистент режисер: Александар Ивановски
Асистент сценограф: Димитар Петровски
Асистент костимограф: Раде Василев
Изработка на видео анимација: Милчо Узунов
Превод од италијански јазик: Викторија Еленова
Јазична редакција и адаптација: Нела Витошевиќ и Викторија Рангелова – Петровска
Фотограф: Филип Кондовски


Играат:
Микеле – Игор Ангелов
Ева – Ирена Ристиќ
Карлота – Биљана Драгиќевиќ – Пројковска
Пепе – Зоран Љутков
Бјанка – Сања Арсовска
Козимо – Филип Трајковски
Роко – Предраг Павловски
Гласовни фрагменти: Анастас Тановски, Маја Вељковиќ – Пановска, Огнен Анастасовски, Викторија Рангелова – Петровска, Ивана Павлаковиќ, Саше Ѓорѓиев, Емилија Мицевска, Никола Наумоски, Димитрија Доксевски, Александар Ивановски


Инспициент: Гоце Бојчев
Суфлер: Жаклина Цветковска
Светло – мајстор: Митко Ризов
Тон – мајстор: Димитар Илиоски


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА ЕПИЗОДНА УЛОГА на Биљана Драгичевиќ-Пројковска за улогата Карлота.