СТЈУАРДЕСИ

Продукција: НУ Театар „Комедија“ – Скопје

Автор: Марк КАМОЛЕТИ

Режија: Синиша ЕФТИМОВ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 13.06.2014

Сценографија: Илина АНГЕЛОВСКА
Костимографија: Илина АНГЕЛОВСКА
Музика: Драган ЃАКОНОВСКИ – Шпато

(претстава по покана за свеченото затворање)


Играат:
Бернард: Атанас АТАНАСОВСКИ
Роберт: Валентин КОСТАДИНОВСКИ – Тино
Берта: Марија КОНДОВСКА
Габриела: Кристина ЛАСОВСКА
Глорија: Нина ДЕАН
Грета: Тања МИЦКОВ


Шминкер: Небојша ПЕШЕВСКИ
Инспициент: Нујрамет РУШИТИ
Суфлер: Сања СТОЈКОВСКА
Светло-Мајстор: Дарко АЦКОВСКИ
Тон-мајстор: Томи АНЧОВ