СТАРИЦАТА ОД КАЛКУТА

Продукција: НУЦК „Ј.Х.К. Џинот“ - Театар Велес

Автор: Ханок ЛЕВИН

Режија: Софија РИСТЕВСКА ПЕТРУШЕВА

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 14.06.2016

Сценографија: Филип КОРУНОВСКИ
Костими: Андреј ЃОРЃИЕВСКИ
Музички соработник: Сашко КОСТОВ
Кореографија и сценски движења: Кире МИЛАДИНОСКИ
Видео: Данчо СТЕФКОВ


Играат:
Васил ЗАФИРЧЕВ
Кети БОРИСОВСКА
Слободанка ЧИЧЕВСКА
Славица МАНАСКОВА
Жарко СПАСОВСКИ
Фаик МЕФАИЛОСКИ
Талија НАСТОВА


Инспициент: Славиша ЃЕОРГИЕВ
Тон: Лаура ШКОРТОВА, Никола ПОДОЛЕШКИ
Видео: Лаура ШКОРТОВА
Светло: Марјан ТОДОРОВСКИ, Љупчо ЛАЗОВ
Гардероба : Јулија АНГЕЛОВСКА
Реквизитер: Спасе ПЕТРУШЕВ
Технички раководител: Никола ИГНОВ
Сценска техника: Игор ГАВРИЛОВ, Дејан КРСТЕВСКИ, Јовица СТАМЕНОВСКИ, Ѓоре ПАВЛОВ, Никола ПАУНОВСКИ, Хишам ЛАТИФОВ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОРЕОГРАФИЈА И СЦЕНСКИ ДВИЖЕЊА на Кире Миладиноски,
  2. НАГРАДА ЗА МЛАДА АКТЕРКА на Талија Настова.