СТАРИ ФОТОГРАФИИ

Продукција: Факултет за драмски уметности – Скопје и НУ Турски театар – Скопје

Автор: Динчер Сумер

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 10.06.2023 во 23:00

дипломска претстава на студентите по Актерска игра со познавање на турски јазик – Класата на проф. Елјеса Касо, соработник: Шенај Мандак

Во претставата е користена музика на Љупчо Константинов.

Играат

Стефанија Начевска – Жената Синан Ракиповски – Мажот

Техничка екипа

директор: Ајлин Емин-Скоро; суфлер: Нериман Шенгулер; мајстор на светло: Бекир Кубур; мајстор на тон: Емрах Џемаили; реквизитер: Танкут Ибрахим; гардеробери: Муаља Салихи, Мухамед Бакиовски; реализација на преводот: Дин Ибрахим; организатор: Шенхан Зекир.

Благодарност до актерската екипа на НУ Турски театар, Скопје за пружената помош при реализирањето на претставата.

Особена благодарност до Осман Али, Несрин Таир, Неат Али, Ебру Мусли, Бурханедин Ибрахим, Хакан Даци и Метин Ибрахим за нивниот придонес при реализирањето на претставата.

Времетраење: 110 минути

Датум на премиера: 1.6.2023 година