СРЕЌНА НОВА ‘49

Продукција: Македонски народен театар, Скопје

Автор: Гордан Михиќ

Режија: Слободан Унковски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на Леб и сол,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Душко Костовски за улогата Таткото,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Ненад Стојановски за улогата Пиги,
  4. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Снежана Стамеска за улогата Вера,
  5. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Слободан Унковски,
  6. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.