СРЕЌАТА Е НОВА ИДЕЈА ВО ЕВРОПА

Продукција: Драмски театар, Скопје

Автор: Јордан Плевнеш

Режија: Владо Цветановски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на Љупчо Константинов,
  2. НАГРАДА ЗА ТЕКСТ НА СОВРЕМЕНА ДОМАШНА ДРАМА на Јордан Плевнеш,
  3. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Арна Шијак за улогата Европа.