СРАМ

Продукција: независна продукција

Автор: Ангела Стојановска

Претставата се одигра на сцената на Фестивалски зони and Кафе бар „Лувр“ на 10.06.2023 во 17:00

Изведувач: Ангела Стојановска

Соработници: Милош Б. Андоновски, режисер и Ева Камчевска, драматург Креативна поддршка: Викторија Илиоска и Билјана Радиноска

Извршен продуцент: Емилија Чочкова

Сценограф: Мартин Манев

Костимограф: Раде Василев

Техничка екипа

Филип Христовски

Претставата  е  збир  од  десетина лични приказни на актерката кои се фокусираат на срамот. „Ова е моето простување со срамот од моето тело, од храната, од живеењето во оваа земја. Срамот кој сум го негувала долго време, срам кој понекогаш не е лично мој и доаѓа од постапките на другите. Ова е моето прифаќање, заблагодарување и раскрстување со срамот. Време е срамот да оди кај некои други луѓе.“

Ангела Стојановска

Времетраење: 60 минути

Датум на премиера: 3 декември 2021 година