СПИРО ЦРНЕ

Продукција: Народен театар „Војдан Чернодрински“ Прилеп

Автор: Благоја Ристески – Платнар

Режија: Владимир Милчин

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на Златко Ориѓански и Мирослав Спасов,
  2. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Крсте С. Џидров,
  3. НАГРАДА ЗА ТЕКСТ НА СОВРЕМЕНА ДОМАШНА ДРАМА на Благоја Ристески — Платнар,
  4. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Кирил Ристоски за улогата Спиро Црне,
  5. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Владимир Милчин.