СПИНОЗА

Продукција: МАЛ ДРАМСКИ ТЕАТАР - Битола

Автор: Гоце СМИЛЕВСКИ

Режија: Зоја БУЗАЛКОВСКА

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 13.06.2011

Режија и сценографија: Зоја БУЗАЛКОВСКА
Костимографија: Лира ГРАБУЛ
Композитор: Оливер ЈОСИФОВСКИ


Играат:
Спиноза: Васил ЗАФИРЧЕВ
Јахве: Александар СТЕПАНУЛЕСКИ
Клара Марија: Дарја РИЗОВА
Клара Марија – Старица, Мајката: Катина ИВАНОВА
Јохан: Борче НАЧЕВ
Акробат: Петар СТОЈАНОВСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ТЕКСТ на Гоце Смилевски.