СОН НА ЛЕТНАТА НОЌ

Продукција: Театар „Војдан Чернодрински“ – Прилеп

Автор: Вилијам ШЕКСПИР

Режија: Нела ВИТОШЕВИЌ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 13.06.2015

Сценографија: Костантин ТРПЕНОСКИ
Музика: Огнен АНАСТАСОВСКИ
Костимографија: Роза ТРАЈЧЕВСКА


Играат:
Игор АНГЕЛОВ
Даниела ИВАНОСКА
Игор ТРПЧЕ
Марија С. ИЛИЈЕСКА
Катерина ЧАКМАКОСКА
Зоран ИВАНОСКИ
Димитар ЃОРЃИЕВСКИ
Илија ВОЛЧЕСКИ
Јасмина М. СТАНКОСКА
Александар ТОДЕСКИ
Ирена МИРЧЕСКА
Михајло МИХАЈЛОСКИ

На гитара настапува Димитар ЃОРЃИЕВСКИ


Тон мајстор: Благоја ПЕПЕЉУГОСКИ
Светло мајстор: Ристе ГРКОСКИ
Инспициент: Валентина ПИРГАНОСКА
Суфлер: Лилјана БАТЛЕСКА
Шеф на сцена: Сашо СМОКВОСКИ
Сликар исполнител: Пеце РИСТЕСКИ
Реквизитер: Гоце НАУМОСКИ
Гардеробер: Снежана ЃОРЃИОСКА
Фризер – перикер: Даринка БОГОЕСКА
Заварувач: Ордан ТОДОРОСКИ
Декоратери: Илија МИХАЈЛОСКИ, Роберт СТОЈКОСКИ, Владимир ВЛАДИМИРОСКИ, Јане ЈАНКУЛОСКИ, Златко АПОСТОЛОСКИ


Доделени награди:

  1. СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА ЗА КОЛЕКТИВНА ИГРА И ОСОВРЕМЕНУВАЊЕ НА КЛАСИКАТА.