СОН НА ЛЕТНАТА НОЌ

Продукција: НУ Турски театар – Скопје

Автор: Вилијам ШЕКСПИР

Режија: Александар ПОПОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 16.06.2015

Сценограф: Свен ЈОНКЕ
Костимограф: Јелена ПРОКОВИЌ
Музика: Кирил ЏАЈКОВСКИ
Асистент на режија: Ивана АНГЕЛОВСКА


Играат:
Тезеј: Атила КЛИНЧЕ
Хиполита: Сузан АКБЕЛГЕ
Егеј: Тамер ИБРАХИМ
Лисандер: Осман АЛИ
Деметар: Селпин КЕРИМ
Хермија: Филиз АХМЕТ / Несрин ТАИР
Елена: Слаѓана ВУЈОШЕВИЌ
Петер Кинс: Аксел МЕХМЕТ
Ник Боттом: Џенап САМЕТ
Францис Флут: Неат АЛИ
Том Сноут: Ерман ШАБАН
Снаг: Ријад ТАХИР
Старвелинг : Тамер ИБРАХИМ
Оберон: Атила КЛИНЧЕ
Титанија: Сузан АКБЕЛГЕ
Пук: Салаетин БИЛАЛ
Вила: Росана СТЕФАНОВА
Вила: Сара ЦВЕТКОВСКА


Испициент : Рамадан ИБРАХИМ
Организатор : Мухамед БАКИОВСКИ
Директор : Атила КЛИНЧЕ
Шеф на сцена : Зекирја АБДИ
Декоратери: Мемет ИСМАИЛ, Суад РАХМАН, Џенгиз ХАЛИЛ, Џелал ЉУЖА, Африм РУСТЕМИ, Сулејман ИБРАХИМИ, Џанер МУСИЌ, Алмир ЛИМА, Ремзи АЛИЛИ
Тон: Фахредин БУШИ
Помошник на тон: Левент ИБРАХИМ
Cветло: Орхан МЕХМЕД
Помошник на светло : Бекир КУБУР
Реквизита: Танкут ИБРАИМ, Исни ВИЉА
Сликоизведувач: Енес ДЕАРИ
Гардероба: Муаља САЛИХУ, Аднан РЕЏЕП, Атиџе ДЕМИРИ
Шминка: Авди БИЛАЛ, Нора ПИТАРКА
Изработка на декор: Исмаил НУРИ
Изработка на костими: Керим ЕТЕМИ, Хулија РУСТЕМИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МЛАДА АКТЕРКА на Слаѓана Вујошевиќ за улогата Елена.