СОЛУНСКИ ПАТРДИИ

Продукција: НУ Драмски театар – Скопје

Автор: Миле ПОПОСКИ

Режија: Коле АНГЕЛОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 19.06.2015

Костими: Лира ГРАБУЛ
Сценографија: Илина АНГЕЛОВСКА
Музика: Џенгиз ИБРАХИМ
Кореографија: Гордана ДЕАН

(претстава по покана за свеченото затворање)


Играат:
Пејо Мариоjцо: Марија СПИРКОСКА – ИЛИЈЕСКА
Аџи Јанкула: Биљана ДРАГИЌЕВИЌ – ПРОЈКОВСКА
Секула: Маја ВЕЉКОВИЌ – ПАНОВСКА
Цанде: Зоран ЉУТКОВ
Сотка: Златко МИТРЕСКИ
Фатиме: Јелена ЖУГИЌ
Пандора: Трајанка ИЛИЕВА Таци
Јашар Бег: Калина НАУМОВСКА
Кир Таки: Гордана ЕНДРОВСКА
Евдокија: Марија КОНДОВСКА
Паца: Валдета ИСМАИЛИ
Чире: Душица СТОЈАНОВСКА
Блаже: Викторија АНЃУШЕВА
Шабан Бег: Катерина КОЦЕВСКА
Марија: Катерина ШЕХТАНСКА – ЛАКОВСКА
Цветан Берберот: Александра ПАВЛОВА


Инспициент: Жарко НАМИЧЕВ
Суфлер: Жаклина ЦВЕТКОВСКА
Тон – мајстор: Чедомир МЛАДЕНОВСКИ
Светло – мајстор: Дејан БЛАЖЕВСКИ

Уметнички раководител: Зоран ЉУТКОВ
в. д. Директор: Роберт ВЕЉАНОВСКИ