СОЛУНСКИ ПАТРДИИ

Продукција: Драмски театар, Скопје

Автор: Миле Попоски

Режија: Коле Ангеловски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Елена Дончева,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Гоце Тодоровски за улогата Цанде.