СМРТТА НА ДАНТОН / КОМИЧНА СЦЕНА

Продукција: ЕСРА - Универзитет за Аудиовизуелни Уметности – Скопје

Автор: Георг БИХНЕР / текстови на студентите

Режија: -

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 10.06.2018

Испитна претстава на студентите од прва година на актерска игра од класата на професорот Мето ЈОВАНОВСКИ, доцент Магдалена РИЗОВА ЧЕРНИХ и асистент Александра ОГНЕНОВСКА.
Испитот се состои од два дела: првиот дел – извадоци на сцени и монолози од „Смртта на Дантон“ – Бихнер и вториот дел – комична сцена создадена од нивни сопствени текстови.


Играат:
Кристијан КОВАЧЕВСКИ
Јана ВЕЉАНОВСКА
Деспина СИЛЈАНОСКА
Никола МИЛОШЕВСКИ
Тијана ТРАЈЧЕВСКА
Христијан ГЕОРГИЕВСКИ
Ива ПЕТРОВСКА
Кристијан ИЛИЕВСКИ
Стефан ЃОРЧЕВ