СМИСЛАТА НА ЖИВОТОТ

Продукција: НУ Народен театар – Битола

Автор: Идо НЕТАНЈАХУ

Режија: Благој МИЦЕВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 14.06.2017

Драматург: Оливера ПАВЛОВИЌ
Сценографија: Валентин СВЕТОЗАРЕВ
Костими и избор на музика: Благој МИЦЕВСКИ
Светло: Илија ДИМОВСКИ
Тон: Александар ДИМОВСКИ


Играат:
Доктор Франкл: Петар ГОРКО
Доктор Леман / Довидл: Васко МАВРОВСКИ
Госпоѓа Шилер: Соња МИХАЈЛОВА
Тили, сопруга на Франкл: Сандра ГРИБОВСКА
Милош, затвореник: Борче ЃАКОВСКИ
Ерих: Ангел МИЦЕВСКИ


Испициент: Митко ИВАНОВСКИ
Суфлер: Зорка ЃАКОВСКА