Случајот М де Сад или за гостувањето на театарската трупа „Јукио Мишима“ во Мароко

Продукција: Народен театар „Војдан Чернодрински“ Прилеп

Автор: Блаже Миневски

Режија: Владо Цветановски

Сценографија: Владо ЃОРЕВСКИ
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Музика: Христо БОЈАЏИЕВ


Играат:
Кирил РИСТОСКИ – Агата
Трајче ИВАНОСКИ – Рампе
Петар МИРЧЕВСКИ – Пејо
Мими ТАНЕВСКА – Мадам Монтрој
Марина ПОП-ПАНКОВА – Маркизата Рене де Сад
Лилјана ИЛИЕВСКА – Сестрата Ан
Андријана БОШКОСКА – Грофицата Сен Фон


Суфлер: Лилјана БАТЛЕСКА
Инспициент: Валентина ПИРГАНОСКА