СЛАВНАТА ФЛОРЕНС

Продукција: НУ Турски театар – Скопје

Автор: според П.КВИЛТЕР, Н.МАРТИН, Џ.КОГАН, Б.КРАЈЧЕВСКА, Д.МИЛОШЕВСКА - ПОПОВА

Режија: Драгана МИЛОШЕВСКА – ПОПОВА

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 06.10.2021

Автор и драматург: Билјана КРАЈЧЕВСКА
Превод: Билге ЕМИН
Сценографија: Татјана БЛАЖЕВСКА -ХРИСТОСКА
Костимографија: Розе ТРАЈЧЕСКА – РИСТЕВСКА
Композитор: Ирена ПОПОВИЌ – ДРАГОВИЌ
Кореограф: Игор КИРОВ
Вокоал-коуч: Гонца БОГОРОМОВА КРАПОВСКИ
Корепетитор: Зоран СТАНИШИЌ


Играат:
Флоренс Фостер Џенкинс: Бедија БЕГОВСКА
Нараторот Ерл Вилсон, новинар и музички критичар, Артуро Тосканини, Карло Едвардс и Доктор Херман: Џенап САМЕТ
Сент Клер Бејфилд (сопругот на Флоренс, нејзин менаџер и актер): Селпин КЕРИМ
Козме Мекмун (пијанист и корепетитор на Флоренс): Јеткин СЕЗАИР
Кетрин Ведерли (актерка – девојка на Бејфилд, Лили Понс -оперска пејачка и Девојката од публиката): Ебру МУСЛИ


Инспициент: Ердинч РУШИД
Суфлер: Нериман ШЕНГУЛЕР
Организатор: Мухамед БАКИОВСКИ
Сценска техника: Зекирија АБДИ, Мехмет ИСМАИЛ, Суат Рахман, Џенгиз ХАЛИЛ, Изудин БЕГОВИЌ, Булент ХАСАН
Cветло: Орхан МЕХМЕТ
Инженер на светло: Беќир КУБУР
Тон: Емрах ЏЕМАИЛИ
Реквизита: Танкут ИБРАХИМ
Гардероба: Муаља САЛИХИ
Шминка: Севиме ЌЕРИМ
Шивач: Рахметула АХМЕД
Директор: Несрин ТАИР