СИРАНО ДЕ БЕРЖЕРАК

Продукција: Народен театар, Битола

Автор: Едмонд Ростан

Режија: Љубиша Георгиевски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Петар Горко за улогата Кристијан де Невиет,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Петар Мирчевски за улогата Сирано.