СИНАТА СОБА

Продукција: Факултет за драмски уметности - Скопје

Автор: Дејвид ХЕР

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 16.06.2015

Дипломска претстава по актерска игра во класата на вонр. проф. М-р Златко СЛАВЕНСКИ


Играат:
Девојката: Ирена МИРЧЕСКА
Таксистот: Никола КУЗЕЛОВ
Помошничката: Ангела ДИМИТРОВА
Студентот: Мирко ГОЛОМЕОВ
Сопругата: Ангела СТОЈАНОВСКА
Политичарот: Васко КОСТОВСКИ
Моделот: Бобан КУЛЕСКИ
Драмскиот писател: Мартин МАНЕВ
Актерката: Владанка ДИМКОВСКА
Аристократот: Христијан ПОП-СИМОНОВ