СИЛЈАН ШТРКОТ ШАНЦА

Продукција: НУ Македонски народен театар – Скопје

Автор: Дејан ДУКОВСКИ

Режија: Срѓан ЈАНИЌИЈЕВИЌ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 15.06.2019

Извршен продуцент: Виктор Рубен
Сценограф и костимограф: Илина Ангеловска
Кореограф: Александра Кочовска – Начева
Фотограф: Кире Галевски


Играат:
Силјан: Александар Михајловски
Божин: Нино Леви
Евда: Марија Новак
Велчо: Ивица Димитријевиќ
Силјаница: Нина Деан
Еснафот: Александар Ѓорѓиески
Духовникот: Висар Вишка
Клајк: Кире Ѓоревски
Клајковица: Ана Стојановска
Си Биле: Нина Деан
Сиве: Тина Трпкоска
Чуле: Ана Стојановска
Пијаницата: Кире Ѓоревски
Трпе: Владимир Јачев
Бенд – ВИС Погани штркови feat. Кокошките од пеколот
Соло – гитара и вокал: Ивица Димитријевиќ
Бас – гитара: Александар Ѓорѓиески
Удиралки: Никола Кимовски
Вокали: Нина Деан, Тина Трпкоска и Ана Стојановска


Инспициент: Александар Рајковски
Суфлер: Зорица Благоевска