СИЈАХ КАЛЕМ

Продукција: Н.У. Турски театар - Скопје

Автор: Јордан ПЛЕВНЕШ и Илхами ЕМИН

Режија: Владо ЦВЕТАНОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 08.06.2009

Асистент на режија: Џенап САМЕТ
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Сценографија: Нурулах ТУНЏЕР
Музика: Џенгиз ИБРАХИМ
Арт дизајн: Владо ЃОРЕВСКИ
Стручен соработник: Рифат ЕМИН


Играат:
Елјеса КАСО
Осман АЛИ
Несрин ТАИР
Зубејде СЕЛИМОВСКА
Филиз АХМЕТ
Сузан АКБЕЛГЕ
Билјана ЈОВАНОВСКА
Бедија БЕГОВСКА
Џенап САМЕТ
Аксел МЕХМЕТ
Мустафа ЈАШАР
Салајдин БИЛАЛ
Бурханетин ИБРАХИМ
Береда РЕШИТ
Џиат РЕШИТ
Танер СУЛЕЈМАН


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ГЛАВНА МАШКА УЛОГА на Елјеса Касо за улогата Сијах Калем.