ШВЕЈК ВО ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА

Продукција: Театар „Војдан Чернодрински“ – Прилеп

Автор: Бертолт БРЕХТ

Режија: Мартин КОЧОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 11.06.2014

Според ДОЖИВУВАЊАТА НА ДОБРИОТ ВОЈНИК ШВЕЈК од Јарослав ХАШЕК
Превод: Благоја ИВЧЕСКИ
Драматург: Владимир ЃОРЃИЈОСКИ
Сценски дизајн и костими: Јулијана ВОЈКОВА – НАЈМАН
Музика: ФОЛТИН (Бранислав НИКОЛОВ, Пеце ТРАЈКОВСКИ, Гоце ЈОВАНОСКИ, Славчо ЈОВЕВ)
Кореограф: Јована ВАСИЛЕВА


Играат:
Илија ВОЛЧЕСКИ
Владимир ЃОРЃИЈОСКИ
Даниела ИВАНОСКА
Андон ЈОВАНОСКИ – Аша
Гоце ЈОВАНОСКИ
Славчо ЈОВЕВ
Јасмина МИЦОВСКА – СТАНКОСКА
Наташа НАУМОСКА
Бранислав НИКОЛОВ
Александар СТЕПАНУЛЕСКИ
Александар ТОДЕСКИ
Пеце ТРАЈКОВСКИ
Игор ТРПЧЕ
Димитар ЦРЦОРОСКИ
Виолета ЧАКАРОВА
Катерина ЧАКМАКОСКА


Тон мајстор: Благоја Пепељугоски
Светло мајстор: Ристе Гркоски
Инспициент: Валентина Пирганоска
Суфлер: Лилјана Батлеска
Шеф на сцена: Сашо Смоквоски
Сликар исполнител: Пеце Ристески
Реквизитер: Гоце Наумоски
Гардеробер: Снежана Ѓорѓиоска
Фризер – перикер: Даринка Богоеска
Заварувач: Ордан Тодороски
Декоратери: Илија Михајлоски, Роберт Стојкоски, Владимир Владимироски, Јане Јанкулоски, Златко Апостолоски


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА РЕКЛАМЕН МАТЕРИЈАЛ на Владимир Ѓорѓијоски,
  2. НАГРАДА ЗА МАШКА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Андон Јованоски за улогата Бредшнајдер.