СЕСТРИТЕ ПРОЗОРОВИ (случај)

Продукција: НУЦК „Ј.Х.К. Џинот“ - Театар Велес

Автор: по мотиви од „Три сестри“ од А. П. ЧЕХОВ

Режија: Васил ЗАФИРЧЕВ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 07.10.2021

Коавторски проект на Сашо ДИМОСКИ и Васил ЗАФРЧЕВ
По мотиви од „Три сестри“ од А.П.ЧЕХОВ, авторски и документаристички материјали
Адаптација и драматургија: Сашо ДИМОСКИ
Сценски дизјан и музичко обликување: Васил ЗАФИРЧЕВ и Сашо ДИМОСКИ
Костимографија: Раде ВАСИЛЕВ
Дизајн на плакат и рекламен материјал: Филип КОРУНОВСКИ


Играат:
Кети БОРИСОВСКА
Маја ЉУТКОВ
Славица МАНАСКОВА
Жарко СПАСОВСКИ
Фаик МЕФАИЛОСКИ