СЕНКАТА

Продукција: Народен театар „Антон Панов“ Струмица

Автор: Митко Маџунков

Режија: Бранко Ставрев

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ТЕКСТ НА СОВРЕМЕНА ДОМАШНА ДРАМА на Митко Маџунков,
  2. НАГРАДА ЗА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Александар Думов за улогата Даскалот,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Мите Грозданов за улогата Иљо M..