СЕМЕЈСТВО

Продукција: Факултет за драмски уметности - Скопје

Автор: Роналд ХАРВУД

Режија: Дипломска претстава на студентите во класа на проф. Зоја БУЗАЛКОВСКА и доц. Александар СТЕПАНУЛЕСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 06.06.2022

Играат:
Иван Килнер, 79 год.: Мартин ЃОРГОСКИ
Ема Килнер, негова жена, 74 год.: Сара СПИРКОСКА
Фреди Килнер, негов син, 56 год.: Лазар ХРИСТОВ
Маргарет Барет, негова ќерка, 48 год.: Ања МИТИЌ
Марк Барет, негов зет, 46 год.: Леонардо ЛАЗОВ/Стефан НИКОЛОВСКИ
Милисент Прајс, негова ќерка, 43 год.: Анастасија ВЕЛИЧКОВИЌ
Том Прајс, негов зет, 45 год.: Стефан НИКОЛОВСКИ/Леонардо ЛАЗОВ
Пола Барет, негова внука, 20 год.: Нела ПАВЛОВСКА/Јана ВЕЉАНОВСКА
Ардела: Јана ВЕЉАНОВСКА/Нела ПАВЛОВСКА