СЦЕНИ ОД ЖИВОТОТ

Продукција: Македонски народен театар - Драма

Автор: Овен МЕК КАФЕРТИ

Режија: Филип ЛЕ МОАН

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 06.06.2005

Сценографија: Благој МИЦЕВСКИ
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Превод: Марија ЏОНС
Асистент на режија: Александра КАРДАЛЕВСКА


Играат:
Кирил АНДОНОВСКИ – Семи Ленон
Катина ИВАНОВА – Бето Ленон
Владимир ЈАЧЕВ – Џо Хајнс
Александра ПЕШЕВСКА – Мејв Хајнс
Ѕвездана АНГЕЛОВСКА – Шарон Лутер
Александар МИКИЌ – Хари Фогерти
Камка ТОЦИНОВСКИ – Кони Дин
Снежана КОНЕВСКА-РУСИ – Тереза Блек
Емил РУБЕН – Дејв Блек
Чедо КАМЏИЈАШ – Френк Коин
Јордан СИМОНОВ – Роби Малан
Нино ЛЕВИ – Шенкс О`Нил
Кирил КОРУНОВСКИ – Боби Торбет
Сузан АКБЕЛГЕ – Хелен Вудс
Оливер МИТКОВСКИ – Пол Фогарти
Никола ПРОЈЧЕВСКИ – Боб Тагерт
Филип ТРАЈКОВИЌ – Свиз Мердок
Борче НАЧЕВ – Купер Џонс
Јелена ЈОВАНОВА – Мери Литл


Асистент-инспициент: Виктор РУБЕН
Суфлер: Зорица БЛАГОЕВСКА