СЦЕНИ ОД ШЕКСПИР

Продукција: Универзитет за аудиовизуелни уметности ЕСРА – Скопје

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 11.06.2013

Испит на студентите по актерска игра од II г. во класата на доц. М-р Роберт ВЕЉАНОВСКИ


Играат:
ХАМЛЕТ
Чин 3 – Сцена 4
Хамлет – Гертруда (Играат: Дамјан ЧИТКУШЕВ и Миа КАНТАРЏИЕВА)
Чин 4 – Сцена 2
Хамлет – Клавдиј (Играат: Даниел ГЕОРГИЕВСКИ и Дамјан ЧИТКУШЕВ)

ОТЕЛО
Чин 3 – Сцена 3
Отело – Јаго (Играат: Ѓорѓе ПОПОВ и Дритон ВЕЈСЕЛИ)
Чин 5 – Сцена 2
Отело – Дездемона (Играат: Бобан АЛЕКСОСКИ и Благица ДИМИТРОВСКА)

МАГБЕТ
Чин 1 – Сцена 7
Магбет – Лејди Магбет (Играат: Дритон ВЕЈСЕЛИ и Благица ДИМИТРОВСКА)

ВЕНЕЦИЈАНСКИОТ ТРГОВЕЦ
Чин 1 – Сцена 3
Шајлок, Антонио, Басанио (Играат: Ѓорѓе ПОПОВ, Даниел ГЕОРГИЕВСКИ и Дритон ВЕЈСЕЛИ)

РИЧАРД III-ти
Чин 1 – Сцена 2
Ричард III-ти – Лејди Ана (Играат: Бобан АЛЕКСОСКИ и Миа КАНТАРЏИЕВА)