САМОУБИЕЦ

Продукција: Народен театар, Битола

Автор: Николај Ердман

Режија: Љуба Милошевиќ

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Сотир Наумовски,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Јосиф Јосифовски за улогата Голошчанов,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Јоана Поповска за улогата Марија Лукјанова.