САКАТИОТ ОД ИНИШМАН

Продукција: Факултет за драмски уметности – Скопје

Автор: Мартин Мекдона

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 11.06.2023 во 23:00

дипломска претстава на студентите по Актерска игра – Класата на проф. м-р Мими Таневска-Србиновска и асс. м-р Ангелчо Илиевски

Играат

Михаил Велков – Били Наде Дојкоска – Кејт Ана Грамосли – Ајлин

Кире Ацевски/Филип Христовски – Џонипатинмајк

Гоце Андонов – Бартли Ана Јовановска – Хелен

Виктор Мирчески – Бејбибоби Ведран Чешарек – Докторот Катерина Јовановиќ – Мами

Техничка екипа

мајстор на светло: Дарко Младеновски; мајстор на тон: Ненад Трпеноски.

Времетраење: 140 минути

Датум на премиера: 29.5.2023 и 30.5.2023 година