РОЗЕНКРАНЦ И ГИЛДЕНСТЕРН СЕ МРТВИ

Продукција: Драмски театар, Скопје

Автор: Том Стопард

Режија: Златко Славенски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ПРОПАГАНДЕН МАТЕРИЈАЛ на Наташа Милованчев,
  2. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Елена Дончева,
  3. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Владимир Георгиевски,
  4. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Драган Спасов за улогата Розенкранц,
  5. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Мето Јовановски за улогата Актерот,
  6. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Сенко Велинов за улогата Гилдестерн,
  7. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.