РОМЕО И ЏУЛИЕТА

Продукција: Македонски народен театар - Скопје

Автор: Вилијам ШЕКСПИР

Режија: Лилиа АБАЏИЕВА

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 16.06.2011

Сценографија: Васил АБАЏИЕВ
Костимографија: Васил АБАЏИЕВ


Претстава во чест на наградените

(претстава по покана за свеченото затворање)


Играат:
Игор СТОЈЧЕВСКИ
Сашко КОЦЕВ
Оливер МИТКОВСКИ
Славиша КАЕВСКИ
Дениз АБДУЛА
Мартин ПЕТРОВСКИ
Бојан КИРКОВСКИ
Николче ПРОЈЧЕВСКИ


Извршен продуцент: Виктор РУБЕН
Инспициент: Вукица АЛЕКСАНДРОВА
Суфлер: Зорица БЛАГОЕВСКА
Светло: Илија ТАРЧУГОВСКИ, Дарко МЛАДЕНКОВСКИ, Горјан ТЕМЕЛКОВСКИ
Тон: Ненад ТРПЕНОВСКИ