РОБОТ И АГАТА

Продукција: Народен театар, Прилеп

Автор: Војдан Чернодрински

Режија: Благоја Дамески

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Трајче Иваноски,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Благоја Алексовски за улогата Садрија.