РОБЕРТО ЗУКО

Продукција: Народен театар „Војдан Чернодрински“ - Прилеп

Автор: Бернар-Мари КОЛТЕС

Режија: Кирил ПЕТРЕСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 04.06.2006

Сценограф: Владо ЃОРЕСКИ
Костимограф: Благој МИЦЕВСКИ
Музика: Марјан НЕЌАК


Играат:
Зоран ИВАНОСКИ – Роберто Зуко
Винета ДАМЧЕСКА – Малечката
Димитар ЃОРЃИЕВСКИ – Братот
Марија СПИРКОСКА – Мајката, Госпоѓата
Јасмина МИЦОВСКА – Сестрата
Владимир ЃОРЃИЈОСКИ – Стариот господин, Нестрпливиот макро, Втор полицаец
Ивица ДИМИТРИЈЕВИЌ – Снагаторот, Меланхоличниот инспектор, Прв полицаец
Андријана БОШКОСКА – Газдарицата
Катерина ЧАКМАКОСКА – Курвата
Никола НАСТОСКИ – Инспекторот, Детето
Александар СТЕПАНУЛЕСКИ – Началникот


Организатор: Менче КАРАЏОСКА
Инспициент: Иванка ЃОРЃИОСКА
Суфлер: Лилјана БАТЛЕСКА
Шеф на сцена: Сашо СМОКВОСКИ
Тон мајстор: Благоја ПЕПЕЉУГОСКИ
Светло мајстор: Ристе ГРКОСКИ
Реквизитер: Гоце НАУМОСКИ
Гардеробер: Снежана ЃОРЃИОСКА


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Владо Ѓоревски,
  2. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Јасмина Мицовска за улогата Сестрата,
  3. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Марија Спиркоска за улогите Мајката и Госпоѓата.