РИЧАРД ТРЕТИ

Продукција: Македонски народен театар, Скопје

Автор: Вилијам Шекспир

Режија: Рахим Бурхан

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Елена Дончева,
  2. НАГРАДА ЗА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Синоличка Трпкова за улогата Леди Ана,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Снежана Коневска-Руси за улогата Маргарита,
  4. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Владимир Светиев за улогата Ричард Трети,
  5. СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Рахим Бурхан.