РИБАРСКИ КАРАНИЦИ

Продукција: Народен театар „Војдан Чернодрински“ - Прилеп

Автор: Карло ГОЛДОНИ

Режија: Коле АНГЕЛОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 09.06.2005

Адаптација: Марија НОВАК
Сценографија: Валентин СВЕТОЗАРЕВ
Костимографија: Раде ВАСИЛЕВ
Музика: Венко СЕРАФИМОВ
Кореографија: Сања ШУТЕВСКА


Играат:
Марјан ЧАКМАКОСКИ – Падрон Тони
Цветанка ЧАВЛЕСКА – Дона Пасква
Јасмина МИЦОВСКА – Лучиета
Игор АНГЕЛОВ – Тита Нане
Андон ЈОВАНОСКИ – Бепо
Најдо ТОДЕСКИ – Падрон Фортунато
Марија НОВАК – Дона Либера
Марина ПОП-ПАНКОВА – Орсета
Андријана БОШКОСКА – Кека
Винета ДАМЧЕСКА – Винета
Димитар ВАНДЕСКИ – Падрон Винченцо
Владимир ЃОРЃИЈОСКИ – Тофоло
Трајче ИВАНОСКИ – Изидоро
Александар ТОДЕСКИ – Курир


Организатор: Менче КАРАЏОСКА
Суфлер: Лилјана БАТЛЕСКА
Инспициент: Валентина ПИРГАНОСКА
Тон мајстор: Благоја ПЕПЕЉУГОСКИ
Светло: Ристе ГРКОСКИ
Гардеробер: Васе ПЕТКОСКА
Реквизитер: Гоце НАУМОСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА РЕКЛАМЕН МАТЕРИЈАЛ на Владимир Ѓорѓијоски и Игор Ѓорѓијоски.