РЕВИЗОР

Продукција: Факултет за драмски уметности - Скопје

Автор: Николај В. ГОГОЉ

Режија: -

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 08.06.2018

Испитна претстава по Актерска игра 4 на студентите од 3 година во класата на проф. м-р Мими ТАНЕВСКА СРБИНОВСКА и помагател во наставата Ангелчо ИЛИЕВСКИ.
Претставата е прогласена за најдобра претстава на фестивалиот „Диониз“ во Ѓаково, Република Хрватска.


Играат:
Антон Антонович, градоначалник: Томислав ДАВОДОВСКИ
Ана Андреевна, негова жена: Стефанија МИТОВСКА
Марија Антоновна, негова ќерка: Наталија РИСТЕСКА
Лука Лукуч Хлопов, инспектор на училиштата: Благој ЈОВАНОВСКИ
Амос Фјодорович Лјапкин – Тјапкин, судија: Виктор ВЕЛЕВСКИ
Артемиј Филипович Земљаника, управник на болницата / слугата во гостилницата: Исмет ШАБАНОВИЌ
Иван Кузмич Шпекин, управник на поштата: Стефан СПАСОВ
Петар Иванович Допчински: Дарко РИСТОВСКИ
Петар Иванович Бопчински: Марјан НАУМОВ
Иван Александрович Хлестаков: Кристијан ТАНЧЕВСКИ
Февроња Петровна Пошљопкина, браварката, гостинка: Елена КУЗМАНОВ
Подофицерката Ивановна, гостинка: Ана ДИМИТРОВА