РЕВИЗОР

Продукција: НУЦК „Трајко Прокопиев“ - Театар Куманово

Автор: според текст на Николај ВАСИЉЕВИЧ ГОГОЉ

Режија: Андреј ЦВЕТАНОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 11.06.2016

Сценографија и дизајн на плакат : Сергеј СВЕТОЗАРЕВ
Костимограф: Александар РАШКОВИЌ
Композитор: Димитар АНДОНОВСКИ
Драматург: Зоран ЗАФИРОВСКИ


Играат:
Антон Антонович Дмухановски, градоначалник: Горан ИЛИЌ
Ана Андреевна, негова жена: Кети ДОНЧЕВСКА – ИЛИЌ
Марија Антоновна, негова ќерка: Александра МИХАЈЛОВСКА
Лука Лукич Хлопов, инспектор на училиштата: Мартин ЛАЗАРЕВСКИ
Амос Фјодорович Лјапкин – Тјапкин, судија: Мирослав ПЕТКОВИЌ
Артемиј Филипович Землјаника, управник на болницата: Марко ТРАЈКОВИЌ
Иван Кузмич Шпекин, управник на поштата: Владо ДОЈЧИНОСКИ
Петар Иванович Допчински, градски спаија: Милош СТОЈКОВИЌ
Петар Иванович Бопчински, градски спаија: Никола НАКОВСКИ
Иван Александрович Хлестаков, чиновник од Петербург: Мартин МАНЕВ
Осип, негов слуга: Горан НИКОВ


Светло мајстор: Звонимир МИЦЕВСКИ
Тон мајстор: Оливер ИЛИЕВСКИ
Инспициент: Антонио ПЕШЕВСКИ
Суфлер: Љубинка ПЕТКОВСКА
Гардеробер и реквизитер: Елизабета НАКОВСКА
Сценски декоратери: Драги АНГЕЛОВСКИ, Јовица НИКОЛОВСКИ, Драган МИТРОВСКИ, Марјан МИЛАНОВСКИ, Дејан ДИМЧЕВСКИ, Игор ДУШАНОВСКИ, Бобан МИЛАНОВСКИ

Организатор: Симона ТОСКИЌ
Маркетинг : Томе ТОДОРОВСКИ, Себихана СКЕНДЕРОВСКА
ВД. Директор: Сашо КОСТОВСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Марко Трајковиќ за улогата Земљаника.