ПУСТИЊА

Продукција: Народен театар, Куманово

Автор: Георги Абаџиев

Режија: Борко Зафировски

драматизација и режија: Борко Зафировски


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Костадин Канчев,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Илија Струмениковски за улогата Петрокле.