ПРОТЕКЦИЈА

Продукција: Театар на народностите - Турска драма, Скопје

Автор: Бранислав Нушиќ

Режија: Бранко Ставрев

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на Љупчо Константинов,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Љутви Сејфула за улогата Аќим Кукиќ.