ПРОМЕТЕЈ

Продукција: НУ Турски театар – Скопје

Автор: ЕСХИЛ

Режија: Дејан ПРОЈКОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 12.06.2016

Превод: Фуркан АКДЕРИН
Главен соработник на режија: Дамјан ЧИТКУШЕВ
Сценограф: Владо ЃОРЕСКИ – Рафик
Костимограф: Благоја МИЦЕВСКИ
Музика: Горан ТРАЈКОСКИ
Кореографија: Олга ПАНГО
Асистент на режија: Сибел АБДИУ


Играат:
Прометеј: Селпин КЕРИМ
Власт / Хороводец: Џенап САМЕТ
Хоровотка / Ија: Сузан АКБЕЛГЕ
Хефајст / Хермес: Неат АЛИ
Хор: Осман АЛИ
Океан: Аксел МЕХМЕТ

Хор:
Марија ДИМИТРОВА
Надица ПЕТРОВА
Марија ПЕТРЕСКА
Аница БЕБИЌ
Анастазиа ХРИСТОВСКА
Никола СТЕФАНОВ
Филип ТРАЈАНОСКИ
Милош СТОЈКОВИЌ
Антонио КИТАНОВСКИ
Филип МИЛЕНКОСКИ
Александар ИВАНОСКИ
Денис ДАВИТКОВСКИ
* студенти по актерска игра во класата на Дејан Пројковски на Универзитетот за Аудиовизуелни уметности ЕСРА


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на Горан Трајковски.