ПРОМЕТЕЈ

Продукција: Театар на народностите - Албанска драма, Скопје

Автор: Есхил – Лучиани

Режија: Џеват Лимани

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Сефедин Нуредини за улогата Прометеј.