ПРОКЛЕТСТВОТО НА ИЗГЛАДНЕТАТА КЛАСА

Продукција: Народен театар - Велес

Автор: Сем ШЕПАРД

Режија: Никола РИСТОВ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 02.06.2007

Костими: Невена ТАСЕВА ПЕТРОВИЌ
Сцена: Дејан ТРИПУНОВСКИ
Избор на музика: Никола РИСТОВ


Играат:
Вестон: Јордан ВИТАНОВ
Ела: Слободанка ЧИЧЕВСКА
Весли: Игор АНГЕЛОВ
Ема: Кети БОРИСОВСКА
Тејлор: Александар ЃЕОРГИЕВ
Елис: Кирил ГРАВЧЕВ
Малком: Едмонд СОТИР


Инспициент/Суфлер: Славиша ЃЕОРГИЕВ
Светло: Благој ПОДЛЕШКИ
Тон: Лазе ТЕОВ
Гардероба: Јулија АНЃЕЛОВСКА
Реквизита: Спасе ПЕТРУШЕВ
Сцена: Игор АНГЕЛОВ, Марјан ТОДОРОВСКИ, Дејан КРСТЕВСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МАШКА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Игор Ангелов за улогата Весли.