ПРИКАЗНИ ОД ШЕСТИОТ КАТ

Продукција: НУЦК „Ј.Х.К. Џинот“ - Театар Велес

Автор: според раскази на Драги МИХАЈЛОВСКИ

Режија: Деан ДАМЈАНОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар „Јордан Хаџи-Константинов - Џинот“ - Велес на 16.06.2015

Драматизација и режија: Деан ДАМЈАНОВСКИ
Сценографија: Кирил ВАСИЛЕВ
Костимографија: Елена ДОНЧЕВА
Музика: Сашко КОСТОВ
Асистент на сценографија: Филип КОРУНОВСКИ
Асистент на костимографија: Александра КРНИНОВА ГРУЕВ


Играат:
Васил ЗАФИРЧЕВ
Александар ВЕЉАНОВСКИ
Славица МАНАСКОВА
Кирил ГРАВЧЕВ
Самоил СТОЈАНОВСКИ
Жарко СПАСОВСКИ
Кети БОРИСОВСКА
Александар ЃЕОРГИЕВ
Фаик МЕФАИЛОВСКИ
Талија НАСТОВА
Јордан ВИТАНОВ
Слободанка ЧИЧЕВСКА
Кица ИВКОВСКА


Инспициент: Славиша ЃЕОРГИЕВ
Светло: Марјан ТОДОРОВСКИ
Тон: Лазо ТЕОВ, Лаура ШКОРТОВА
Гардероба: Јулија АНГЕЛОВСКА
Реквизитер: Спасо ПЕТРУШЕВ
Технички раководител: Никола ИГНОВ
Сценска техника: Игор ГАВРИЛОВ, Дејан КРСТЕВСКИ, Никола ПАУНОВСКИ, Ѓоре ПАВЛОВ, Јовица СТАМЕНОВСКИ, Хишам ЛАТИФОВ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СОВРЕМЕНА СЦЕНСКА ДРАМАТИЗАЦИЈА на Деан Дамјановски за драматизацијата на расказите од Драги Михајловски.