ПРЕДАВАЊЕ

Продукција: НУ Албански театар – Скопје

Автор: Мартин МЕКДОНА

Режија: Ќендрим РИЈАНИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 15.06.2015

Превод на македонски: Илир АЈДИНИ
Сценограф: Петрит БАКАЛИ
Костимограф: Едлира ЌУШКА
Композитор: Неџат МУЈОВИ – Вирус


Играат:
Адем КАРАГА
Џевдет ЈАШАРИ
Амернис НОКШИЌИ
Луран АХМЕТИ


Вајар: Дашмир АРИФИ
Видео: Бетим ЗЕЌИРИ
Фото: Кастриот ПАШОЛИ
Дизајн: Еггра
Иведувач: Нури ИСМАИЛИ
Кројачи: Ќерим ЕТЕМИ, Хулја РУСТЕМИ
Екипа: Орхан КАДРИУ, Ахмет ЧАЈАНИ, Идавер ЏЕМАИЛИ, Ибрахим ЏЕМАИЛИ, Нади БЕЏЕТИ, Авди ВИЛАЛ, Атиџе ДЕМИРИ, Хисни ВИЛА, Зекирија АВДИ, Сулејман ИБРАХИМИ, Џанер МУСИЌ, Анита ЛАТИФИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ГЛАВНА МАШКА УЛОГА на Адем Карага.