ПОСЛЕДНИОТ ДЕН НА МИСИРКОВ

Продукција: Н.У.Ц.К. „Антон Панов“ - Н.Т. Струмица

Автор: Јордан ПЛЕВНЕШ

Режија: Дејан ПРОЈКОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 10.06.2009

Сценографија: Владо ЃОРЕСКИ
Музика: Горан ТРАЈКОСКИ
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ


Играат:
Крсте Петков Мисирков: Крсте ЈОВАНОВСКИ
Екатерина Михајловна: Рујиш БЕГОВСКА
Сергеј Мисирков: Ванчо ВАСИЛЕВ
Милосрдна сестра: Ангелина ТРЕНЧЕВА
Војдан Чернодрински: Кољо ЧЕРКЕЗОВ
Александар Аркадијевич Ростковски и Бодуен Де Куртене: Васил МИХАИЛ
Ефтим Спространов: Ванчо КРСТЕВСКИ
Михаил од Копривштица: Коста АНГОВ
Доктор Давидов и Г-н Рашидов: Бранко БЕНИНОВ
Теодосија Гологанов: Томе МЕНТИНОВ
Петар Поп Арсов: Стојан ВЕЛКОВ – ТРН
Димитрија Чуповски: Кире ЃОРГИЕВ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА РЕКЛАМЕН МАТЕРИЈАЛ на Владо Ѓоревски – Рафик.