ПОЛКОВНИКОТ ПТИЦА

Продукција: Народен театар „Војдан Чернодрински“ Прилеп

Автор: Христо Бојчев

Режија: Владо Цветановски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ПРОПАГАНДЕН МАТЕРИЈАЛ,
  2. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Благој Мицевски,
  3. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Владо Ѓоревски,
  4. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Мими Таневска за улогата Пепа,
  5. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.