ПОЛИЦАЈЦИ

Продукција: НУЦК „Григор Прличев“ - Народен театар – Охрид

Автор: Славомир МРОЖЕК

Режија: Андреј ЦВЕТАНОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 03.06.2012

Адаптација: Андреј ЦВЕТАНОВСКИ
Сценограф: Владо ЃОРЕСКИ – Рафик
Костимограф: Кристина МУКОСКА ЗАТУРОСКА
Избор на Музика: Стрезо СТАМАТОВСКИ, Игор ГЕОРГИЕВ
Изведба на сценографија: Предраг ЈОВАНОВИЌ – Бато


Играат:
Шеф на Полиција: Никола ТОДОРОСКИ
Наредникот: Валентин КОСТАДИНОВСКИ
Затвореникот: Стрезо СТАМАТОВСКИ
Генералот: Ивица ЦОНЕВ
Жената на наредникот: Адријана БИЛАЛОВИЌ
Регентот: Горан СТОЈАНОСКИ
Полицајци: Никола РИСТЕСКИ, Игор ГЕОРГИОСКИ, Владимир РИСТЕСКИ, Катерина ПЕТРЕСКА


Тон: Филип АНГЕЛИЧИН – Жура
Светло: Зоран ЛЕВЕСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА РЕКЛАМЕН МАТЕРИЈАЛ на Владо Ѓоревски – Рафик.