ПОДЗЕМНА РЕПУБЛИКА

Продукција: Народен театар, Битола

Автор: Јордан Плевнеш

Режија: Владо Цветановски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на Христо Бојаџиев,
  2. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Валентин Светозарев и Владимир Ѓоревски,
  3. НАГРАДА ЗА ТЕКСТ НА СОВРЕМЕНА ДОМАШНА ДРАМА на Јордан Плевнеш,
  4. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Ѓорѓи Јолевски за улогата Ангел од Курбиново,
  5. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Владо Цветановски,
  6. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.